Ükünç'den Açıklama Geldi

Görevden Alınmıştı

Ükünç'den Açıklama Geldi
14 Ekim 2024 - 13:51 - Güncelleme: 14 Ekim 2024 - 15:26

Koray Ükünç, yaptığı basın açıklamasıyla hakkındaki iddialara yanıt verdi. 17 Nisan 2024'te başladığı Konak Belediyesi Merbel A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinden 2 Ekim 2024'te ayrılan Ükünç, görev süreci ve ayrılma nedenine dair açıklamalarda bulundu. Ükünç, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun kararıyla görevden alındığını dile getirdi.

Açıklamasında, seçimler öncesinde CHP ve İYİ Parti'den ayrılan bir grupla tabanda ittifak çalışmaları yürüttüğünü belirten Ükünç, bu süreçte Başkan Mutlu'ya destek verdiklerini ifade etti. Merbel A.Ş.'nin seçim sürecindeki önemine vurgu yapan Ükünç, Başkan Mutlu’nun deneyiminden yararlanmak istediğini ve bu görevi kendisine teklif ettiğini, böylece Genel Müdürlük görevine başladığını açıkladı.

İşte Ükünç'ün basın açıklaması :

Kamuoyunun Dikkatine,

17 Nisan 2024 tarihinde başladığım Konak Belediyesi Merbel A.Ş. Genel Müdürlüğü görevim, 02 Ekim 2024 tarihinde Konak Belediye Başkanı Sayın Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun kararıyla sona ermiştir. Belediye başkanımız ve Konak Belediyesi'nin kurumsal kimliğine zarar gelmemesi adına, bugüne kadar bu konuda herhangi bir açıklama yapmamıştım. Ancak, gelinen bu noktada kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde İYİ Parti İzmir İl Başkanı olarak görev yapmam ve siyasette önemli bir aktör olmam dolayısıyla CHP ve İYİ Parti arasında sahada bir ittifakın oluşması için çaba sarf ettik. Bu süreçte, liyakatine ve dürüstlüğüne inandığım Sayın Nilüfer Çınarlı Mutlu'yu destekleme kararı aldık. Kendisinin talebi üzerine Merbel A.Ş.'de Genel Müdürlük görevine başladım.



Ancak, beş buçuk ayın sonunda, Sayın Mutlu, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in kendisine ulaştığını ve benim İYİ Parti geçmişim nedeniyle bu görevde bulunmamam gerektiğini ilettiğini ifade etti. Sayın Özel'in böyle bir talebinin olduğuna inanmakta zorlanıyorum, çünkü kendisinin siyasette dürüstlüğe ne kadar önem verdiğini biliyorum.





Sayın Nilüfer Çınarlı Mutlu'ya olan güvenim ve inancım tam olmakla birlikte, etrafındaki bazı kişilerin kendisini yalnızlaştırma çabası içinde olduklarını üzülerek izlemekteyim.



Bu vesileyle, görev yaptığım süre boyunca bana destek olan başta Belediye Başkanımız Sayın Nilüfer Çınarlı Mutlu olmak üzere, tüm belediye meclis üyelerine, ilçe başkanlarına, belediye çalışanlarına ve Merbel A.Ş. personeline teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla,
Koray Ükünç

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum