Rus muhalif Aleksey Navalni son yolculuğuna uğurlanıyor

Rusya’da hapishanede hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalni'nin cenaze töreni bugün başkent Moskova’da yapılıyor.

Rus muhalif Aleksey Navalni son yolculuğuna uğurlanıyor
01 Mart 2024 - 17:29

Cenaze töreni yerel saatle 14:00’te Maryino bölgesindeki bir kilisede başladı.T örene Navalni'nin annesi ve babası da katılıyor.

Cenaze Borisovskoye Mezarlığı'na gömülecek. Navalni destekçileri, polisin bölgede yoğun bir şekilde güvenlik önlemleri almasına rağmen kilisenin önünde toplandı.

Navalni'nin ekibi, Rusları cenaze törenine katılmaya teşvik ederek, iki konum arasındaki güzergahın haritasını paylaştı. Ekip ayrıca, Seul'den Roma’ya, Montreal’den Stockholm'e kadar yurt dışında Navalni için anma törenlerinin düzenleneceği yerlerin listesi paylaştı.

CANLI OLARAK YAYINLANIYOR

Moskova'daki Cenaze töreni, Navalni’nin YouTube kanalından da canlı yayınlanıyor. Canlı yayını şimdiden 130 bin kişinin izlediği aktarılıyor.

Bugünkü cenaze törenine kaç kişinin katılacağı belirsiz.
Tabut kiliseden çıkarılırken, toplanan kalabalık alkışlar eşliğinde "Navalni! Navalni!" sloganları attı. Cenaze arabası hareket ederken "Rusya özgür olacak!" ve "Savaşa hayır!" sloganları duyuldu.

BBC’ye konuşan Navalni’nin eski özel kalem müdürü Leonid Volkov, Moskova'daki cenaze töreni sırasında olabileceklerden endişe duyduğunu söyledi.

Navalni’nin ölümünü sonrası Rusya'da patlak veren protestolar sert bir tepkiyle karşılandı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HER BİR SOKAK LAMBASINA GÜVENLİK KAMERASI YERLEŞTİRİLDİ

Perşembe öğleden sonra sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, hem anma töreninin yapılacağı kilisenin hem de Navalni’nin defnedileceği mezarlığın yakınında çok sayıda polis ve kurulmayı bekleyen bariyerler görülüyordu.

Telegram kanalı RusNews ayrıca mezarlığın çevresindeki "her sokak lambasına" güvenlik kameralarının yerleştirildiğini söyledi.


 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum