İzmir'deki kamu hastanelerinde bir ilk... 'Epidural anestezi' dönemi!

İzmir'de, doğum işleminin daha konforlu hale getirilmesi amacıyla ağrı hissini ortadan kaldırmak için kullanılan 'epidural anestezi' ile normal doğum uygulamasına başlandı. Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Şefi Doç. yapının hale gelmesini sağlar" dedi.

İzmir'deki kamu hastanelerinde bir ilk... 'Epidural anestezi' dönemi!
19 Ekim 2024 - 12:14
İzmir Şehir Hastanesi'nde, anne adaylarının normal doğuma teşvik edilmesi ve doğum sürecinin daha konforlu hale getirilmesi amacıyla epidural anestezi ile normal doğum uygulamasına başlandı. Yeni uygulama, doğum sırasında anne adaylarının ağrılarını hafifletirken, doğumun doğal seyrinde ilerlemesine olanak sağlıyor. Özellikle normal doğum yapmak isteyen ancak doğum ağrıları konusunda endişeleri olan anne adayları için önemli bir alternatif olan epidural anestezi ile doğum hem annenin hem de iyileşme sağlığı açısından güvenli bir yöntem olarak ortaya çıkıyor.

'HASTANIN KONFORUNU ARTIRIYOR'
Doğum Kliniği Şefi Doç. Yaşam Kemal Akpak, "İzmir Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Kliniğinde, epiduralle doğumu ilk defa yapıyoruz. Normal doğum, parlaklık ve tatlılığın bir süreci. Şimdi bu anestezi ile birlikte, hastaların daha ağrısız ve konforlu doğum olmasını sağlar hale geliriz. Zaten hastanemizin Kliniğinde normal doğum sürecindeki bir süreç, bu şekilde bir hizmet sunmamız hastalarımızı motive edip rahatlatıyor. , kabul edilebilir. Doğumun kötü etkisi yok. Hastanın konforunu arttırıyor.

Doç. Akpak, "İzmir'de ilk kez kamu hastanelerinde uygulanıyor. Bu çok büyük bir artı. Bizim hastanemiz ve kamu hastaneleri adına. Hem normal doğumu destekliyor, hem de hastalarımıza kolay konforlu doğumun yaşatılabilmesi adına önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

'ÖNCESİNDE ÇOK ŞİDDETLİ SANCILARIM, KASILMALARIM VARDI'
Uygulamadan faydalanan ev onun Dicle Arslan Can (24), "Ağrılarımı korudum. Daha iyiyim. Öncesinde çok şiddetli sancılarım, kasılmalarım vardı. Şimdi daha iyi bir şekilde kullanıldı. Şehir hastanesinde böyle bir tedavi olması çok güzel. Özellerde ancak mevcut olduğu için herkes ödeyemeyebiliyordu. Buranın böyle bir şeyin sunması gayet iyi" dedi.

İzmir Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Şefi Doç. Dr. Yaşam Kemal Akpak, İzmir Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği ve Doğumhane Sorumlusu Op. Dr. Sibel Bakiye Civaş, Doç. Emrah Töz, Asistan Dr. Burcu Ceren Özdoğan, Asistan Dr. Ece Türkbaşarır ve Asistan Dr. Ece Çalık'ın oluşturduğu ekip, daha sonra doğuma girdi. Dicle Arslan Can ve Aziz Can çiftinin 'Eymen' uzunluğu 50 santimetre boyunda 3 kilo 150 gramlık bir erkekle dünyaya geldi. Çift, operasyon sonrası mutluluk pozları verdi.(DHA)

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum