İZMİR BÜYÜKŞEHİR'E SERT ELEŞTİRİ: "KÖRFEZDE YÜZECEKTİ, ÇEŞME'DE BİLE YÜZEMEDİ"

İzmir Türk TV’de konuşan Nail Kocabaş, İzmir’in altyapı ve körfez sorunlarına çözüm bulunamamasını eleştirerek, AK Parti’nin aktif çalışmalarına dikkat çekti.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'E SERT ELEŞTİRİ: "KÖRFEZDE YÜZECEKTİ, ÇEŞME'DE BİLE YÜZEMEDİ"
30 Eylül 2024 - 09:47

Kocabaş, AK Parti teşkilatlarının her zaman sahada olduğunu vurgulayarak, “AK Parti’nin siyaset anlayışı, seçimden seçime vatandaşın yanına gitmekle sınırlı değildir. Milletvekillerimiz ve il başkanımız seçim sonrası dahi sürekli sahada, vatandaşla birebir temas hâlindedir” dedi. Teşkilatın bu çalışkan yapısının, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset anlayışından geldiğini belirten Kocabaş, AK Parti’nin başarısının ardında yatan nedenin sadece seçim döneminde değil, seçim dışındaki süreçlerde de faaliyetlerini sürdürmeleri olduğunu söyledi.

Körfez Kirliliği: “İçimiz Kan Ağlıyor”

Kocabaş, İzmir Körfezi’ndeki kirlilik sorununu vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda yetersiz kaldığını belirtti. Körfez kirliliğinin İzmir halkını derinden üzdüğünü dile getiren Kocabaş, “Burası bizim şiirlere, şarkılara konu olan körfezimiz. Fakat ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfezi temiz tutma görevini yerine getiremiyor. Körfezi temizleyeceğini söyleyen Aziz Kocaoğlu yüzemedi, Tunç Soyer de göreve gelir gelmez ‘2 yıl sonra körfezde yüzeceğim’ dedi, neredeyse Çeşme'de yüzecekti. Körfez'de yüzmeden görev süresi bitti,” diye eleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yardım talep ettiğini hatırlatan Kocabaş, “Merkezi hükümet, Büyükşehir’e her türlü desteği veriyor. Geçtiğimiz günlerde İZSU’nun genel kurulunda da Cemil Tugay, Çevre Bakanı’na teşekkürlerini sundu. Kısa bir süre içinde bakanlığa gidip körfezdeki kirlilikle ilgili yardım taleplerini ilettiler çünkü bu konuda kendi başlarına çözüm üretemediler,” dedi.

Altyapı Sorunu ve Yağışlar: “Şehir Yağmurla Mahsur Kalacak”

Alt yapı hakkında da konuşan Kocabaş, “Alt yapı rezalet. Yağmur yağdığı zaman bu şehirde neler olduğunu hepimiz defalarca yaşadık. İlk yağmurda neler olacağını tahmin etmek zor değil. Her yer sular altında kalacak, Kemeraltı’ndaki dükkânları sular basacak, insanların evlerini sular basacak, insanlar arabalarıyla yağmurun içinde mahsur kalacak. Çünkü altyapı adına bir çalışma ve proje geliştirilmemiş,” dedi.

Kocabaş: “Yalan ve İftiralarla Dolan Metinleri Kabul Etmiyoruz”

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki tartışmalara değinen Nail Kocabaş, CHP’nin milli eğitim politikalarını eleştiren bir metni meclis gündemine getirmesini eleştirdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlığından gelen bir yazı vardı, milli eğitim politikasını eleştiren. Yalan yanlış, iftiralarla dolu bir yazıydı. Yazılar neredeyse bütün ilçe meclislerinde okundu. Meclis üyelerinin ellerine tutuşturulmuş, düşüncelerini ifade etmeden, düz bir metin şeklinde okunarak ifade edildi. Biz bu yazı Büyükşehir’de gündeme geldiğinde Başkan'a dedik ki, ‘Sayın Başkan, genel siyaseti ilgilendiren yalan yanlış iftiralarla dolu bir yazıyı okumanızı istemiyoruz. Zaten bunu bütün meclislerde okuttunuz. Genel siyaset değil, buradaki görevimizle ilgilenelim. Biz burada sorunların çözümü için toplanıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde zaten seçilen milletvekilleriniz var, orada icra ediliyor. Burada elinize tutuşturulmuş bu yazıyı artık okumayın’ dedik. Dinlemek istemediğimiz için tepkimizi ortaya koyduk ve kalktık.”

Kocabaş, gelecekte şehrin paydaşlarına faydalı olacaklarını ve her işin içinde yer alacaklarını belirterek sözlerini sonlandırdı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum