Bahadır Altınkeser'den Büyükşehir'e Sert Eleştiri

İzmir Türk TV’de  yayınlanan ”Her Şeyi Konuşalım” programında Yunus Karakaya’nın konuğu olan MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bahadır Altınkeser çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bahadır Altınkeser'den Büyükşehir'e Sert Eleştiri
24 Eylül 2024 - 15:15 - Güncelleme: 24 Eylül 2024 - 15:38

HABER / HÜSNE SALI
MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bahadır Altınkeser, son dönemde yerel ve ulusal gündemi sarsan açıklamalarda bulundu. Altınkeser, İzmir'deki çevre sorunlarından belediyelerin mali yönetimine kadar pek çok konuda eleştirilerini dile getirirken, dikkat çekici yorumlarda bulundu.


"Tünel Çalışmaları 40 Evi Hasar Verdi"
Konak ilçesi Mehmet Akif Mahallesi’nde devam eden tünel çalışmalarına da dikkat çeken Altınkeser, 2017 yılında başlayan çalışmaların ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti. “Tünel inşaatı nedeniyle mahallede yaklaşık 40 evde ciddi hasarlar meydana geldi” diyen Altınkeser, Büyükşehir yetkililerinin bu mağduriyetleri görmezden geldiğini savundu.

 


"Denize Gireceğim" Vaadi ve Çevre Felaketi
İzmir Körfezi’ndeki çevre sorunlarına değinen Altınkeser, İzmir’deki arıtma sistemlerinin çöktüğünü ve kanalizasyonun doğrudan denize akıtıldığını söyledi. Kıyıya vuran ölü balıkların çevre felaketine işaret ettiğini belirten Altınkeser, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in "denize gireceğim" vaadiyle halkı yanılttığını iddia etti. Çevre felaketine dikkat çeken Altınkeser, Çiğli Arıtma Tesisi ’ne Bakanlık tarafından ceza kesildiğini de sözlerine ekledi.

 


Buca Belediyesi’nin Borç Krizi
Buca Belediyesi’nin mali durumu hakkında da konuşan Altınkeser, borçların şeffaf bir şekilde açıklanmadığını belirtti. Buca Belediyesi'nin iştirak şirketlerinin mali durumlarının açıklanmadığını vurgulayan Altınkeser, özellikle Bucamar ve Üzümkent şirketlerinin borçlarının belediyeye büyük yük getirdiğini ifade etti. “Belediyenin bize verdiği borç bilgileri eksik ve yanıltıcı,” diyen Altınkeser, bu konuda şeffaflık talep etti.

 


Şirinyer Pazarı ve Gelecek Projeleri
Son olarak Şirinyer Pazarı’ndaki projeler hakkında konuşan Altınkeser, pazaryerinin modernize edilmesi gerektiğini belirtti. Mevcut pazaryerinin ilkel koşullarda hizmet verdiğini dile getiren Altınkeser, "Çok katlı, kültür merkezli ve otoparklı bir pazaryeri projemiz vardı, ancak mevcut yönetim bunu hayata geçiremedi" dedi.


Altınkeser’in açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerle dolu ve pek çok farklı konuyu kapsayarak gündemi şekillendirmeye devam ediyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum