KADINA ŞİDDET DEVAM EDİYOR: ÖZGE POLAT YOĞUN BAKIMDA

Çiğli'de yaşayan, büyükşehir belediyesinde çalışan Özge Polat, sabah işe giderken eski kocasının kurşunlarına hedef oldu. Başından ve karın bölgesinden ağır yaralanan Polat, çevredekilerin yardımıyla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Hayati tehlikesi devam ediyor.

Üç yıl önce boşandığı eski eşi Serkan Yıldız tarafından silahla ateş edilen, başından ve karın bölgesinden iki kurşunla ağır yaralanan iki çocuk annesi Özge Polat'ın yoğun bakımda yaşam mücadelesi sürüyor.

ÇİĞLİ’Lİ KADINLARDAN BASIN AÇIKLAMASI: KADINA ŞİDDETE HAYIR!

 

 

Hastane önünde açıklama yapıldı. CHP Çiğli kadın kolları, meclis üyeleri, ilçe başkanı Erkan Akar ve belediye başkan aday adayı olan Derya Özmen, basın açıklamasına destek verdi.

"Bizler, şiddete karşı duran, eşitlik ve adalet için mücadele eden bireyler olarak, kadınlara yönelik her türlü fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddeti en güçlü şekilde kınıyoruz. Kadınların özgür ve güven içinde yaşama hakkı, insan haklarının temel bir gereğidir. Hiçbir koşul, hiçbir mazeret şiddeti haklı çıkaramaz. Ülkemizde her geçen gün artan kadın cinayetleri, taciz ve istismar vakaları bizleri derinden yaralamakta ve toplumsal vicdanı sarsmaktadır. Bu şiddetin sona erdirilmesi için sadece yasalarla değil, toplumsal bilinci değiştiren, eğitimi ve farkındalığı artıran politikalarla güçlü adımlar atılması şarttır.

Bizler, kadına yönelik şiddetin son bulması için İstanbul Sözleşmesi’nin tam anlamıyla uygulanmasını, şiddet mağduru kadınlara yönelik koruma ve destek mekanizmalarının güçlendirilmesini, kadınların eğitim, çalışma ve toplumsal yaşama katılımının artırılmasını, faillerin cezasız kalmamasını ve caydırıcı cezaların uygulanmasını talep ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki kadınlar susmuyor, bizler susmuyoruz. Kadının canı yanıyorsa, toplumun her kesimi bu acıyı hissetmelidir. Bugün burada toplanmamızın amacı, kadınların yanında olduğumuzu ve mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceğimizi göstermektir. Kadınlar, özgür, eşit ve şiddetten uzak bir dünyada yaşamayı hak ediyor. Kadına yönelik şiddetle mücadelede bizler, bir adım geri atmadan hep birlikte dayanışma içinde olacağız.

Kadına şiddete hayır! Yaşasın kadın dayanışması!

Akşam saat 18:30'da Mor Kadın Dayanışması, olayın yaşandığı Güzeltepe Sağlık Ocağı yanında eylem yapacak. (Kaynak / Ege Özgür Haber)