Ekrem İmamoğlu'na Destek Çığ Gibi Büyüyor

 
İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na Açılan dava üzerine ülkenin dört bir tarafından destek açıklamaları gelmeye başladı, Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden çok büyük destekler var, Cumhuriyet Halk Partisinin PM üyeleri ve bölge yöneticileri eksiksiz olarak açıklamanın altına imzalarını attılar.

Yapılan açıklama şöyle;

İBB ve TBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, 16 milyon İstanbullunun iradesidir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da halkımızın desteğiyle, adalet yolunda da asla yalnız yürümeyecektir

22 yıllık iktidarınızı bir mağduriyet üzerine inşa etmiş olabilirsiniz. Bu halk, bir haksızlığa karşı çıkmıştır ve bunun sonucunda neredeyse çeyrek asırdır sizin yarattığınız bitmek bilmeyen zorluklarla mücadele etmiştir.

Şimdi, sayın İmamoğlu’nu yargı ile tehdit ediyorsunuz. Daha önce de tehdit unsuru olarak kullandığınız yargı mensupları şimdi ya cezaevlerinde ya da yurtdışında kaçak olarak yaşıyor, unutmayın!

Ne bu halk ne de bu halkın kurtuluş umutlarından olan İmamoğlu gibi kıymetli siyasetçiler sizin tehditlerinize boyun eğmez. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak Ekrem İmamoğlu‘nun yanındayız ve Ekrem İmamoğlu bu yolda asla yalnız yürümeyecektir. Bizler CHP’nin örgütleri olarak bu hukuksuzluğa asla izin vermeyeceğiz.

CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin YAŞAR, CHP Parti Meclisi Üyesi Erbil AYDINLIK, CHP Parti Meclisi Üyesi Uğurcan İRAK, CHP Van il başkanı Seracettin BEDİRHANOĞLU, CHP Bitlis İl başkanı Metin GÜZELKAYA, Chp Mardin il başkanı Mahmut DUYAN, CHP Bingöl il başkanı Hasan Aktaş CHP Elazığ il başkanı Onur ÖZKAN, CHP Şanlıurfa il başkanı Ferhat KARADAĞ, CHP Gaziantep il başkanı Reis REİSOĞLU, CHP Kilis il başkanı Ahmet HANGİLLİOĞLU, CHP Kahramanmaraş il başkan Ünal ATEŞ, CHP Adıyaman il başkanı Engin DOĞAN CHP Tunceli il başkanı Kemal ÖZCAN, CHP Hakkari il başkan Suzan ÇAKIRBEYLİ, Chp Şırnak il başkan Sait NAMDAR, Chp Ağrı il başkanı Ali BAYRAM, CHP Erzurum il başkanı Ferhat Can EŞ, CHP Kars il başkanı Onur ULUDAŞDEMİR, CHP Ardahan il başkanı Yalçın TAŞTAN, CHP Iğdır il başkanı Öztürk KAYLAN, CHP Batman il başkanı Adnan YAŞAR, CHP Siirt il başkanı Enver GÜNEŞ, CHP Malatya il başkanı Barış YILDIZ, Chp Erzincan il başkanı Fevziye KÖYLÜ (Kaynak / Ege Yenises)