CHP'li Bakan'dan tarikat binası açıklaması ve Alsancak İskelesi göndermesi: Özel haklı çıktı!

Karabağlar'daki kaçak tarikat binası ile ilgili açıklamada bulunan CHP İçişleri Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan "AKP'nin yerel seçimdeki 'Karabağlar ısrarını' hepimiz yakından biliyoruz… İsmailağa tarikatının seçim öncesi Karabağlar'ı 'seçerek' kaçak tarikat binası inşa etmesini de bu kapsamda değerlendiriyoruz. Bu, tam da aynı günlerde, yani seçimden hemen önce, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in 'Bunlar seçilirlerse Alsancak İskelesi'ni tarikatlara, TÜGVA'ya verirler' sözlerini doğruluyor." dedi.

İzmir’deki Türkmen Tahtacı Alevi köyleri arasında yer alan Uzundere’de kaçak olarak inşa edilen İsmailağa Cemati’nin öğrenci yurdu ve Kur’an kursu binası yıkım kararı olmasına faaliyete başlaması kamuoyunda tartışmalara olmuştu.

CHP İçişleri Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, kaçak tarikat binasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

CHP’li Bakan açıklamasında şunları söyledi:

“İzmir Karabağlar’da kaçak tarikat yurdunu haberleştirmek üzere bölgeye giden ve bir grup tarikatçının saldırısına uğrayan Halk TV muhabiri Yağmur Beril Varol, kameraman Şahin Karaşahin ve ulaştırma görevlisi Erkan Aydın’a hem geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum hem de bu saldırı karşısında gösterdikleri duruş ve çektikleri görüntüler için bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum.

Belediyemiz bu kaçak yapıyı yıkmak için gittiğinde de benzer bir saldırıyla karşı karşıya kalmış, talep etmesine rağmen kolluk kuvveti gönderilmemişti.

Herkes bilmeli ki Karabağlar Belediyemiz de Büyükşehir Belediyemiz de bu kaçak yapıyla ilgili sorumluluğu kapsamında yapması gerekeni yapacaktır.

Aklını şeyhine teslim etmiş bu müritler üstelik kameralar da kayıttayken sergiledikleri davranışlardaki cesareti ve sarf ettikleri sözlerdeki cüreti, bu ülkeye 15 Temmuz’u yaşatıp yaşattıktan sonra ders almayarak bir tarikatın boşalttığını başka tarikatlarla dolduran AKP’den alıyorlar.

AKP’nin yerel seçimdeki ‘Karabağlar ısrarını’ hepimiz yakından biliyoruz… İsmailağa tarikatının seçim öncesi Karabağlar’ı ‘seçerek’ kaçak tarikat binası inşa etmesini de bu kapsamda değerlendiriyoruz.

Bu, tam da aynı günlerde, yani seçimden hemen önce, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ‘Bunlar seçilirlerse Alsancak İskelesi’ni tarikatlara, TÜGVA’ya verirler’ sözlerini doğruluyor.

Varlıkları da yaptıkları da yasa dışı olan bu Cumhuriyet düşmanlarıyla da bunların sırtlarını sıvazlayıp cesaret verenlerle de mücadelemizi sürdüreceğiz.”