Bornova Meclisinde ilginç "Homeros" teklifi

Bornova Belediyesi Eylül Ayı olağan birleşiminde AK Partili üye Musa Çevik, 9 Eylül'de Homeros Vadisinin isminin değiştirilmesini teklif etti.

 
Bornova Belediye Meclisi’nde, 9 Eylül İzmir ve Bornova’nın kurtuluş günü öncesinde dikkat çeken bir öneri gündeme geldi. AK Parti Grup Meclis Üyesi Musa Çevik, ilçedeki Homeros Vadisi’nin adının, Bornova’nın kurtuluşunda önemli bir figür olan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Bey’in anısını yaşatmak amacıyla “Erginakın Vadisi” olarak değiştirilmesini önerdi.

Çevik, konuşmasında, “Düşman bedenlerini denize döktük fakat isimleri ile hala işgal altındayız. Bu vesile ile Homeros Vadisi’ne, Atatürk tarafından kendisine verilen Erginakın soyadını taşıyan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Bey’in isminin verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Oldukça sakin geçen Bornova Belediye Meclisinin Eylül ayı 1. Oturumunda maddeler görüşülerek oylandı. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Bornova Belediye Başkan Aday Adayı da olan AK Partili üye Musa Çevik, Netflix’te yayınlanacak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurtuluşunun anlatıldığı dizinin yanlı olarak çekilmesine CHP’li üyelerin gösterdiği tepkiye teşekkür etti.

Çevik, 9 Eylül İzmir ve Bornova’nın kurtuluş günü öncesinde dikkat çeken bir öneri gündeme geldi. AK Parti Grup Meclis Üyesi Musa Çevik, ilçedeki Homeros Vadisi’nin adının, Bornova’nın kurtuluşunda önemli bir figür olan Yüzbaşı İbrahim Hakkı Bey’in anısını yaşatmak amacıyla “Erginakın Vadisi” olarak değiştirilmesini önerdi.

Çevik, konuşmasında, “Zafer haftası içerisindeyiz. Bununla ilgili bir ricam var. Önümüzdeki günlerde İzmir’in kurtuluşunu kutlayacağız. Düşman bedenlerini denize döktük fakat isimleri ile hala işgal altındayız. Bu vesile ile Homeros Vadisi’ne, Milli Mücadele Kahramanı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Bey’e, Atatürk tarafından verilen soyadı olan Erginakın isminin verilmesini talep ediyoruz” dedi. 



EŞKİ’DEN MATEMATİKLİ ÖRNEK
Konuya yanıt veren Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Homeros’un Yunanlılara değil, insanlığa ait bir miras olduğunu söyleyerek “Homeros, Bornova için çok büyük bir şans, Dünya edebiyatın temelini atan, İncil’den sonra dünyada en çok okunan kitabın İlyada ve Odisseia Destanlarının yazarı Homeros’un adını silmeyi ne siz söylemiş olun, ne de ben duymuş olayım. Homeros’un adını silmek bir yana, önümüzdeki günlerde Bornovalı Homeros sloganlarıyla uluslararası bir tanıtım planlıyoruz. Homeros’un Bornova’sı diyoruz. Homeros’un buradan adını silmek, türevi, integrali matematikten silmek gibi bir şey. Biz bu ismi buradan silsek, Yunanlılar bayıla bayıla kabul eder emin olun. Ancak Homeros Yunanlılara değil, insanlığa ait bir mirastır. Biz isimleri silmek yerine Dede Korkut gibi kendi değerlerimizi de tanıtacak atılımlar yapmalıyız. Bununla ilgili projeler üretmeliyiz ama sahip olduğumuz değerlere de sahip çıkmalıyız” dedi.