AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan Atasözlü Mesaj: 'Ulu Sözü Dinlemeyen Uluyakalır'

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan Atasözlü Mesaj: 'Ulu Sözü Dinlemeyen Uluyakalır'
24 Ağustos 2024 - 10:38 - Güncelleme: 24 Ağustos 2024 - 10:47

Bilal Saygılı: “İzmir Körfezi’ndeki Çevre Felaketine Sessiz Kalamayız!”


 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, görev süresi boyunca İzmir Körfezi’ndeki çevre kirliliğini sürekli gündeme taşıdığını vurguladı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen “Gündem İzmir” toplantısında, basın ve kamuoyuyla İzmir’in öncelikli sorunlarını ele aldıklarını belirten Saygılı, Körfez’deki çevre felaketinin hala çözülmemiş olmasına sert tepki gösterdi.

Saygılı, toplantıda yaptığı açıklamalarda, İzmir Körfezi’ne kanalizasyon borularının hala akıtılmasının ve Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’ndeki 4. fazın 9 yıldır tamamlanamamasının Körfez’i her geçen gün daha da kirlettiğini belirtti.

 

 

CHP’li siyasetçilerin seçim vaatlerinde İzmir Körfezi’nde insanların yüzebileceğini söyleyerek PR çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Saygılı, “Bugün, aynı Körfez’de başta balıklar olmak üzere tüm su canlılarının katliamına imza attılar ve bunu sürdürmeye devam ediyorlar,” dedi.

“CHP Belediyeciliği Çevre Felaketine Sebep Oluyor”

 

 

Bilal Saygılı, CHP belediyeciliğinin siyasi felaketlerin yanı sıra çevre felaketlerine de neden olduğunu vurgulayarak, “Ölen her balığın, İzmir’de yayılan dayanılmaz kokunun ve alt üst olan deniz ekosisteminin en büyük sorumlusu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir,” ifadelerini kullandı. Saygılı, bilimle örtüşmeyen sosyal medya açıklamalarının aksine, Körfez’de yaşanan çevre felaketinin boyutunun büyük olduğunu ve sorumlusunun belli olduğunu belirtti.

 

 

Körfez’deki Çevre Felaketinin Boyutları

Saygılı, Körfez’deki çevre felaketinin boyutlarını da detaylandırdı:

1-Oksijen Seviyesi: Kanalizasyon atıklarından kaynaklanan kirlilik nedeniyle suyun içindeki oksijen miktarı, olması gereken minimum değerin yarısından daha az.

2-Katı Madde Kirliliği: Suyun içindeki kirli katı madde miktarı, kabul edilebilir oranın 5,5 katı kadar fazla

3-Amonyak Seviyesi: Körfez’deki kanalizasyon kaynaklı amonyak miktarı, maksimum değerin 0,02 olması gerekirken, mevcut durumda 0,975 gibi tehlikeli seviyelere ulaşmış durumda.

“İzmir, Derebeyliğinizin Mahkûmu Değil”

Bilal Saygılı, CHP’nin İzmir’de uyguladığı belediyeciliğin, insanların yanı sıra hayvanlar ve doğa için de büyük bir çile haline geldiğini belirtti. İzmir’in, CHP’nin siyasi derebeyliği altında kasaba olmaya mahkûm edilemeyeceğini vurgulayan Saygılı, “İzmir, sizin beceriksizliğiniz yüzünden insana, hayvana ve doğaya zulmedeceğiniz bir şehir değildir,” dedi. İzmir’in sorunlarını sürekli olarak hatırlatacaklarını ve İzmir halkının haklarını savunmaktan asla taviz vermeyeceklerini ifade etti.

Son olarak Saygılı, CHP’li yöneticilere seslenerek, “Sanal gündemler yerine, İzmir’in sorunlarına gerçek ve kalıcı çözümler bulmak için çalışmaya başlayın,” çağrısında bulundu. (Kaynak / Sahra Haber)


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum