"13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü" Etkinliği...

İzmir Kent Konseyi Afetler Çalışma Grubu koordinasyonunda 13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü dolayısıyla İzmir Kent Konseyi Homeros Salonu’nda etkinlik gerçekleştirildi.

"13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü" Etkinliği...
21 Ekim 2024 - 14:16
Ege Üniversitesinde görev yapan ve aynı zamanda İzKK YK Üyesi Prof.Dr.Adnan Yüksel GÜRÜZ; “Koruyucu sağlık hizmetleri ile afet risk yönetimi arasında benzerliğe dikkat çekti. GÜRÜZ; Her ikisi de olmadan önce önlem almaya dayalıdır. Ayrıca afetler sırasında ve sonrasında bulaşıcı hastalık ve enfeksiyon risklerini de öngörerek, birey ve halk sağlığını korumak gerekir” dedi.İnşaat Mühendisleri Odasını temsilen İnşaat Müh.Selma NALBANTOĞLU da, İMO tarafından başlanılan ve İBB işbirliği ile devam edilen İzmir’in yapı stoku envanter çalışmasını anlatarak, Bayraklı ve Bornova da tamamlanan yapı stoku envanterinin kentin tüm ilçelerine de uygulanmasının önemini vurguladı.



Yük.Müh.Mimar Ali EKİNCİ konuşmasında afetlere dirençli bir kent için planlı kentleşme ve kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak, depreme dirençliliğin sağlanabileceğini söyledi.EKİNCİ, İzmir Kent Konseyi Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu olarak kentsel dönüşüm farkındalığı yaptıkları çalışmalarından örnekler verdi.Veteriner Hekim Adnan SERPEN de çevre tahribatı,ekolojik dengenin bozulması ve iklim değişikliği konularında bir sunum yaptı. İklim değişikliğinin afetlere dönüşmesi ve muhtemel riskleri anlattı.İzmir Engelli Hakları Birliğini temsilen Harun KARA,afetlerde özel gereksinimli bireylerin karşılaştığı sorunları örnekleriyle anlattı.İzKK Gençlik Meclisinden Av. Ceren KAPLAN da,6 Şubat Depremleri sürecinde gençler olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak, yeni iletişim teknolojilerinin afet iletişimine katkılarından bahsetti.




Etkinlikte moderatör olarak görev yapan İZ-AFED Derneği Başkanı Servet ERTAŞ, ‘Bizim esas önceliğimiz afet risklerini henüz gerçekleşmeden önce konuşarak, önlem alma kültürünü geliştirmek. İzmir’i etkilemesi muhtemel farklı afetlere karşı gerekli hazırlık ve önleyici tedbirlerin alınmasını sağlamaktır. Bu konuda farkındalık oluşturarak, ilgili kurum-kuruluşları ile işbirliği yapmak. Özellikle yerel yönetimleri Belediye Kanunun 53. Maddesi doğrultusunda harekete geçirmektir. Bugün de bu hedefimize denk gelen, oldukça verimli ve multidisipliner bir toplantı gerçekleştirdik” dedi. İzmir Kent Konseyi Afetler Çalışma Grubu kolaylaştırıcısı Prof.Dr.Zerrin Toprak KARAMAN, etkinliğin katılımcılarına ve konuklarına teşekkürlerini ifade etti.



İzmir Kent Konseyi Afetler Çalışma Grubu koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe, İzKK Yürütme Kurulu Üyesi Emine GÜMÜŞ,İZ-AFED Derneği,Dağlık Alanın Yönetişimi ve Sürdürülebilirliği Derneği, İMO İzmir Şubesi gibi sivil toplum kuruluşları (STK’lar) ve meslek odalarının temsilcileri de katıldılar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum